Pagini

22 iul. 2016

Hopping in village

-Zoom Photo-
Artwork Status:

"Hopping in village"

Author history description: 

Description Eng:

"The painting evolves a peaceful atmosphere of Sunday afternoon,somewhere at the countryside,in a patriarchal village.Here life is lived between other coordinates of space and time in a tight connection with the ground...the ground ploughed and worked for the daily bread ...the same ground trampled under feet when the "hora" dance is whirled with relish of life and passion.Sunday,the day of the Sun.No wonder why a rain of fire is flooding over everything and everybody."

Shipping informations :

Technical description:

Technique - Oil on cardboard 30 x 40 cm.
Finished in year 2016- Bucharest.
Author - Stoian Andrei Stefan .
This artwork comes from the "world and society" collection.
© Copyright Reserved by 
Noktys -Nokte.

This work is a part of the paintings that include discounts on winter holidays. Between 1 December 2017 and 7 January 2018, this work is offered for sale at a discount of 45%. All details of the purchase are to be found on the link attached below - In the market of my virtual gallery.

Available for sale: Here

"Hora in sat"
Autor: istoricul descrierii:

Descriere Ro :

"Aceasta lucrare infatiseaza o atmosfera plina de pace de duminica dupa-amiaza, undeva la tara,intr-un sat patriarhal.Aici viata este traita intre alte coordonate de timp si spatiu, in stransa legatura cu pamantul...pamantul arat si lucrat pentru painea cea de toate zilele...acelasi pamant framantat sub picioare cand dansul numic"hora" se invarte cu pofta de viata si pasiune. Duminica-ziua soarelui. Nu-i de mirare faptul ca o ploaie de foc se rezerva peste toti si toate . Modalitati de purificare a spiritului in contextul unui dialog ritmic al omului cu pamantul."

Descriere tehnica:

Tehnica - Ulei pe carton 30 x 40 cm .
Finalizat in anul 2016- Bucharest.
Author - Stoian Andrei Stefan.
Aceasta lucrare provine din colectia "Lumea si societatea".
© Copyright Reserved by Noktys Nokte.

Aceasta lucrare face parte din lotul picturilor ce includ reduceri de pret,cu ocazia sarbatorilor de iarna. In perioada 1 decembrie 2017 -7 Ianuarie 2018, aceasta lucrare este propusa spre vanzare cu discount de 45 %.Toate detaliile despre achizitionare se regasesc la linkul atasat mai jos - In marketul galeriei mele virtuale.

Disponibil spre vanzare: Aici

6 comentarii:

 1. This world has the harmony of an unforgettable fairy tale,and the characters in the story seem very energetic.
  This painting disconnects you from reality and translates you into a beautiful dream where the world is warmer ... Sublime painting, congratulations Noktys!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Yes, it is the real state of the traditional Romanian dances, especially from Transylvania and Bucovina areas.
   If you ever have the opportunity to visit this country, these two landmarks embedded in the UNESCO heritage, both for authenticity and past history, could make your visit memorable.Thank you so much for your beautiful comment!

   Ștergere
 2. Culorile vesle, indica veselia dansaorilor si alerta dansului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna ziua.Da,Chemarea naturii in dansul vietii peste pamantul din care ne nastem si cel in care ne intoarcem ,un fel de roata continua a existentei noastre inctre viata si moarte precum "Hora in sat".Cu drag,stimate domn!

   Ștergere
 3. Frumos tablou, felicitari !Culorile, aprinse ca si hora stramoseasca, acolo, la tara, la origini, unde toate erau cu randuiala, altadata...Amintiri ancestrale...Si ideea minunata si realizarea, superba !Inca o data, plecaciune, tinere artist !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sarut mana.Da, am incercat sa redau dupa cum se subantelege cumva si in descreiere,cat si in atmosfera starii de spirit a lucrarii.Ambientul stravechi national, valori uitate sau daca nu pe cale de a fi uitate...Din pacate cred ca noile generatii doar din astfel de lucrari si astea tot mai putine, vor mai avea idee despre aceste dansuri traditionale, aceste colibe, aceste ganduri transpuse de oameni ca mine prin randuri. Va multumesc cu drag si pretuire pentru sustinere si ma bucur ca aceasta lucrare este tot mai puternic in ochii celor calora le este adresata. Ar fi fost mai rau ca un astel de subiect totusi rar ...tot mai rar in arta contemporana,sa fie descoperit doar de straini.Mi-am adus aminte, un prieten de afara facea o gluma pe tema acestei lucrari...insa ce ciudat suna o gluma cand pare a fi adevarata...cumva. Ma rog el a spun in engleza..." Acesti cetateni sunt nebuni? in loc sa fuga,danseaza? nu vad ca se prabusesc colibele peste ei?". ;)

   Ștergere

Contact Me

Nume

E-mail *

Mesaj *